Hvorfor opvarme din bolig med træpiller ?

Der er mange gode grund til at opvarme dig bollig med træpiller. Træpiller er i dag en meget miljøbevidst måde at opvarme boligen på. i de år et træ vokser, der forbruger et træ en del Co2 der er en af grundstofferne for at få et træ til at vokse. Lige indtil et træ bliver fældet, der kan man altså snakke om, at et træ bruger store mængder Co2. Den dag et træ så fx. bliver omdannet til træpiller, der bliver der dannet noget Co2 når disse bliver brændt af, men ikke i speciel store mængder. Træpiller er derfor en meget miljøbevist måde at opvarme din bolig.
Hvordan opvarmer man med træpiller ?

Der er desværre mange der har den opfattelse, at det er noget bøvl at opvarme boligen med træpiller. Dette er dog på ingen måde rigtigt. I gamle dage, der var der en del arbejde med det, for der skulle man fx. stå tidligt op om morgen, og påfylde træpiller, sådan at der fx. var varmt vand til familien når disse skulle i bad. Det kunne godt være en hård og lidt træls opgave. Sådan er hverdagen dog ikke mere når man opvarmer med træpiller.

De træpillefyr man køber i dag klarer let opgaven for dig. Jeg anvender selv et Denviro træpillefyr, og det klarer let hele opgaven for mig. Det eneste jeg skal gøre er at hælde træpiller på med mellemrum, og hos mig er det omkring hver anden dag der lige skal påfyldes. Træpillefyret sørger i den mellem læggende periode for alt andet. Jeg synes den helt store fordel ved det pillefyr jeg har valgt er, at det ikke fylder særlig meget, og så kan jeg faktisk have det til at stå inde i mit hus. Jeg har set mange løsningerne, hvor man skal udenfor og påfylde træpiller, det synes jeg på ingen måde er den mest optimale løsning.


Hvor køber man træpiller ?

Der findes rigtig mange steder man kan køber træpiller. Jeg har faktisk i perioder set at nogen af de helt store supermarkedskæder har træpiller i deres sortiment. Jeg plejer personligt altid at købe mine på nettet. Jeg har aldrig haft lyst til selv at skulle hente dem. Jeg har hverken nogen stor bil, eller en stor trailer, så derfor skal jeg hente af mange omgange hvis jeg selv skal hente. Jeg går derfor på nettet, for at finde de gode tilbud på træpiller. Når du leder efter træpiller, så er det ikke helt lige meget hvad du vælger at købe. Det mest optimale er at købe nogle træpiller der er fremstillet af ren nu savsmuld, for på den måde sikre du dig, at det er ren træ, der ikke er fyldte med alle mulige mærkelige ting. Du skal også gøre den selv den tjeneste, at du kigger lidt på brandværdien, for det betyder meget. Hvis du får fat i nogle træpiller med en lav brændværdi, så får du dannet en hel del aske, og det betyder jo så at du skal tømme dit træpillefyr mange gange, set i forhold til hvis du købte træpiller med en høj brandværdi der danner langt mindre aske.

Når du leder efter træpiller på nettet, så skriver langt de fleste at de har træpiller med en høj brandværdi, for det sælger godt. Du skal dig kigge lidt på meget meget energi du får ud af af afbrænde træpillerne. Jo højre tallet er, jo mere energi får du ud af samme mængde træpiller. Meget energi, er typisk lig med meget lidt aske, så vælg nogle træpiller af høj kvalitet, så får du meget mindre arbejde, og mere varme.