Slip for at gætte på hvad en palle vejer – Køb en palleløfter med vægt

Hvis du i perioder eller meget eller lidt gods med et transport firma, så kender du helt sikkert godt spørgsmålet – Hvad vejer pallen. Den metode mage stadigvæk bruger er, at de kigger lidt på de varer der skal sendes, og så gætter de sig frem til hvad pallen vejer. Grunden til at en transportør spørger ind til vægten er faktisk, at på grund af sikkerhed, så skal vægten være nogenlunde fordelt på lastbilen, og hvis folk gætte forkert, så kan det have betydning for sikkerheden på de danske veje. I yderste konsekvens, så kan de betyde personskader og at dit gods ikke når frem til tiden. Hvis du vil undgå at skulle gætte på hvad en palle vejer, så køb en palleløfter med vægt.

Hvis du sender godt rundt omkring til forskellige lande, og der i blandet også til lande hvor gods skal fortoldes, så bliver der på alle fortolkningspapirere påført hvad en palle vejer. Hvis du har opgivet en forkert vægt til din speditør, så er der faktisk en risiko for at din forsendelse kommer til at hænge til fortoldningen. Det kan betyde store forsinkelser som er til scene for både dig og din kunde. Så sørg for at din vægt for påført korrekt, så kan du også være sikker på, at der ikke kommer en ekstra regning for forsendelsen. Din speditør er nemlig berettiget til at opkræve gebyr his du angiver en forkert vægt. Så køb en palleløfter med vægt, så er du sikker på at du aldrig løber ind i problemer.


Der er desværre mange der tror, at de modeller af palleløfter med vægt der findes ikke er speciel nøjagtige, men de bliver fremstillet af eksperter indenfor området. De er typisk opbygget med flere forskellige veje zoner, sådan at de kan veje alle størrelser af paller, hvilket er en kæmpe fordel. Det er rigtigt, at da de første modeller kom, så var vægten ikke særlig præcis, og det kunne derfor være bedre at gætte sig til vægten., De dage er dog slut nu, så nu er de lige så præcise som havde du sat pallen op på en vægt. Langt de fleste modeller er med indbygget batteri, og der er indbygget en spare funktion, så hvis palleløfteren ikke anvendes, så sluttes vægten efter 3 minutter. Du skal derfor ikke skifte batteri særlig tit på den måde. Der er kommer en palleløfter med vægt, hvor der faktisk sidder en lille printer i, og sådan kan dine ansatte dokumenterer, at de rent faktisk har vejet pallen og hvad den vejede. Hvis der skulle være problemer med den efterfølgende, så kan i vise jeres dokumentation.

Som du kan læse, så er der mange gode grund til at du burde anskaffe dig en palleløfter med vægt. Den koster ikke så meget mere end en almindelig palleløfter, så hvis du står og mangler en ny, hvorfor så ikke lige bruge det ekstra den koster, og så køber en med vægt. Så har du muligheden for at kunne veje dine palle, de gange hvor det er nødvendigt.