Så er det bare med at spidse dine ører, ved godt at vinteren er ved at være ovre men man kan nu alligevel godt drikke te. Jeg har lige opdaget det fantastiske mærke Kusmi te. Nej hvor er det en lækker te, og jeg kan kun anbefale at alle prøver Kusmi te, det er virkelig te på en helt anden måde, end hvad jeg er vant til, der er meget mere smag og må samtidig også tilstå, at den måde Kusmi te er pakke på, i metal dåser af forskellige størrelsen, er meget dekorativt, det er jo dåser som jeg har lyst til at lade stå fremme. Der er de skønneste farver på Kusmi te dåserne og jeg vil sige, at de pynter godt i rummet.

Kusmi te kommer i dag fra Paris, men historien starter tilbage i 1867 i Skt. Petersborg i Rusland, hvor Pavel Michaîlovitch Kousmichoff begejstrer Tsaren med sine inciterende teblandinger. Kusmi te udmærker sig bl.a. ved fint afstemte aromatiseringer og et lavt garvesyreindhold, og det er jo især garvesyreindhold som flere har problemer med, derfor skal i drikke Kusmi te.
Kusmi te er helt klart blevet min favorit te, men jeg må så også sige at prisen er “lidt” højere end på normalt te, men jeg giver gerne lidt ekstra for en te som jeg synes er meget velsmagende. Dertil skal de lige nævnes, nu bor jeg selv tæt på Tyskland, og her fås Kusmi te til helt andre priser. Jeg var en tur i Berlin for godt 14 dage side hvor jeg var i KaDeWe og hvad de ikke have af Kusmi te, til super priser, jamen det var jo som at komme i himmeriget, det er helt utroligt. Det kan godt betale sig at købe Kusmi te i Tyskland, jeg gjorde simpelthen det, at jeg købte en ordentlig pose med hjem af Kusmi te, så jeg har nok til et år, men skidt med det, Kusmi te kan jo sagtens holde sig. Og så håber jeg bare, at når jeg vender tilbage til Berlin næste år, så kan jeg få endnu mere Kusmi te med hjem.


Jeg har faktisk gjort det, at alt mit “Normale” te er blevet udskiftet med Kusmi te, det er det eneste jeg synes er det rigtige at drikke, nu er jeg dog ikke blevet en snob der ikke kan drikke andet, selvfølgelig kan jeg det, men jeg foretrækker dog min kusmi te. Jeg har da heldigvis også fået flere af mine veninder og familie med på at Kusmi te er det helt rigtig, så det er skønt at de også er begyndt at gå op i det ligesom jeg selv.

Jeg bruger tit selv det når jeg får en gang Kusmi te, at jeg hælder lidt mælk i, det gør det at min Kusmi te kan drikkes hurtigere og det runder lige smagen lidt af, der skal ikke særligt meget i, og jeg ved jo godt det er den engelske måde at drikke te på, men jeg kan kun anbefale den, det er skønt.
Jeg er ganske sikke på at Kusmi te er kommet for at blive, det er der slet ingen tvivl om. Har du ikke smagte Kusmi te kan jeg kun hermed opfordrer dig til at gøre det. Kan du ikke finde Kusmi te i din by, er der rigtig mange udbydere her på nettet, som du sagtens kan bruge. God fornøjelse.