Arrggh jeg er en af de mænd der elsker julen for alt dens mad, drikke, gaver og hygge med min familie, men det eneste jeg ikke er så er glad for er, at det forventes, fra min kære families side, at jeg skal klædes ud som julemanden. Det er faktisk meget svært at finde et julemandskostume som passer til mig. Min højde er godt 2 mtr. og så er jeg stort set en streg i luften, jeg mangler lige en topmave, som selvfølgelig kan laves med en pude, dog frygter jeg at tabe puden. Alle er enige om, at børnene ikke kan gætte hvem julemanden er. Men jeg er nu ganske sikke på, at når der kommer en høj mand i julemandskostume med falsk skæg, så har de hurtigt luret at det er mig. Børnene må da også undre sig over, at jeg lige forsvinder et øjeblik og kommer igen når julemanden er ”taget” videre til det næste hus. Jeg forstår simpelthen ikke, at vi fædre er ”nødt til” at påklæde os et julemandskostume for så oven i købet at gøre vores børn forskrækket. Hvor er det tit man hører, at børnene slet ikke er interesseret i at tale med julemanden, når han lige pludselig står midt i stuen og råber Glædelig Jul alle sammen, fordi de mere eller mindre er skræmt fra vid og sans.


Nå men jeg har nu følt mig så presset i lang tid, at jeg tænker at i år må jeg være ude i god tid og glæde min familie, og ikke mindst alle børnene, der gerne vil møde julemanden, og klæde mig ud som den kære gamle julemand. Så dukker mit næste problem op, hvor får jeg nu fat i et julemandskostume, som passer en mand på 2 mtr og som min kone finder ok. Er det overhovedet muligt for mig at finde et kostume som passer og hvad er prisen, jeg har nu ikke tænkt mig at give en hel bondegård for et julemandskostume, men det er jo heller ikke sikkert, at det koster så meget, det har vel lidt med udbud og efterspørgsel at gøre.
Det kunne nu alligevel være meget sjovt hvis jeg kunne tage fusen på dem alle sammen, der er jo ingen der regner med, at jeg gør det i år, da jeg har været så meget imod det de foregående år, man har vel et standpunkt til jeg tager et nyt. Jeg kunne godt tænke mig et julemandskostume, hvor jeg virkelig er forklædt så ingen kan se det er mig. Jeg påtænker som en mulighed at tage nogle af de andre nabomænd med ind over, så vi evt. kunne bytte lidt, så børnene ikke så let kan genkende julemanden. Om vi så alle skal have et julemandskostume eller vi kan deles, må vi jo lige se tiden an. Evt. det var en mulighed, at jeg kunne købe en maske der passer til julemandskostumet, ved ikke om det er muligt, men det kunne da være en god fidus, for at skjule lidt hvem julemanden er.
Men lidt har jeg da fundet ud af, det er godt jeg er ude i god tid, for nu hvor jeg har besluttet at jeg skal have et julemandskostume, så skal den sørme have hele armen og det kan tage lidt tid at finde ud af den rigtige løsning og jeg er ganske sikker på, at jeg nok skal finde noget her på nettet.