Det er ikke alt der er nyt der er godt kan vist rolig sige. Hvis du ikke har opdaget det ude i butikkerne, så er det ved at være moderne at få nye ting til at se gamle ud. Derfor må du ikke smide dine fede gamle ting ud, for det kan vise sig at du bliver rigtig glad for det. Det kunne fx. være dine indvendige døre, hvis det vel og mærke er gamle massive døre, så må du ikke smide dem ud, og du må for den sags skyld heller ikke male dem vel ? – det det er lige så synd.

Man siger generelt at dem der indretter butikker, det er 6-12 måneder foran hvad der er moderne i privat bolig indretning, så du kan roligt regne med at dine bruge indvendige døre, vinduer og andre møbler bliver guld værd. Når man kigger på gamle ting, der er flotte, så siger man at de har patina, og patina er ikke rigtig noget med kan skabe selv, det er noget tiden gør ved det. Jeg har set mange eksempler på, at folk forsøger at skabe patina kunstig, men det plejer ikke at være nogen succes. Jeg har dog selv prøvet, hvis jeg kiggede på denne video


. Det kommer ikke til at ligne gammel træ helt, men jeg vil sige at det træ jeg lavede, det kommer ret tæt på.

Grunden til at jeg begyndte at have interesse for at få træ til at se gammel ud er, at jeg have sådan nogle ret kedelige næste nye indvendige døre. Det er ikke nogen jeg har sat i, for de sat der da jeg købte huset. Lige siden den dag hvor jeg se de indvendige døre første gang, der har jeg haft lyst til at lave nogle nye, med lidt patina. Jeg synes der er gået helt vild godt med de døre. Jeg tror på ingen måde at det er sidste gang jeg har været i gang. Jeg synes faktisk det er et godt alternativ til at købe fx. vindure brugte. Forstå mig ret, der er ikke noget som den ægte gamle vare, men det kan tage en hel del tid at kigge efter de brugte indvendige døre.

Jeg går en hel del op i bolig indretning, og derfor tager jeg mig også den tid der skal til for at lave ting selv. Jeg går meget op i det, så det skal have det helt rigtige look. Hvis der er noget jeg synes er træls, så er det gør det selv arbejde hvor finish bare ikke er i orden. Hvis man skal lave ting selv, så skal det også være i orden. Hvis jeg fx. have lavet de indvendige døre dårligt, så skulle jeg gå og kigge på det hver dag, og det tror jeg slet ikke jeg ville kunne. Så kunne jeg jo lige så godt have beholdt dem der sad i huset da jeg købte det.

Så dig der læser med, så husk nu. Hvis du skal lave ting selv, så lov mig lige at du kan finde ud af det. Hvis det ikke bliver godt første gang, så gør os alle sammen en tjenste – Smidt det ud og start forfra.