Min lille familie vi har en havetrampolin hjemme, og mine børn er vild meget fornøjelse ud af den. Jeg kan huske den gang jeg købte den, der var det egentlig min kone der pressede lidt på for at vi skulle købe en. Jeg havde ingen forestilling om, at de ville komme til at bruge den som det er tilfældet.

Dengang vi købte vores havetrampolin, der læste jeg en del på nettet omkring sikkerhed. Der er to måde hvorpå man kan have en trampolin hjemme i haven. Den ene er at grave den ned. For delen ved den model er, at hvis børn bliver udover kanten, så er der ikke så langt ned, som hvis den havde stået oven på græsplænen. Ulemperne er jo, at det er en stor opgave at få gravet den ned, for det er meget jord der skal flyttes. Hvad gør man lige af det, for man vil jo gerne have, at den dag man ikke vil have sin have trampolin mere, så kan man bare fjerne den, og komme jorden tilbage i det hul man har lavet.


Vi valgte selv at have den til at stå på jorden. Det er ikke den pæneste metode at gøre det på, men jeg havde en forestilling om, at min børn slet ikke var til at lege på den. Jeg gjorde det derfor, fordi jeg ikke ville flytte alt jorden, og når det så viste sig, at de ikke ville bruge den, så skulle jeg til at rydde op efter den. Jeg fandt dog ud af, at man kunne få et sikkerhedsnet til trampolinen, og på den måde så skulle der meget mere til, at de ville komme ud over kanten. Jeg kan huske fra dengang jeg gik i skole, hvor vi havde en trampolin, der var noget af det værste der kunne ske, at ens fod kom ned til fjederen. Hvis det skete, så ville det ikke være godt, og kunne ende galt. Da jeg skulle vælge vores havetrampolin, der gik jeg meget efter sikkerhed. Jeg gik derfor om i, om der var nogle synlige fjedre, sådan at mine børn kunne komme galt af sted. De var lidt dyrere, men det var penge jeg gerne ville betale, for jeg går meget op i mine børns sikkerhed.

Hvis du ikke har nogen havetrampolin, så prøv at overveje om det kunne være en idé for jeres familie. Før vi fik vores, der sad min børn tit inde, også når det var godt vejr, og jeg kunne derfor godt tænke mig at de kom mere ud. Det var faktisk derfor, jeg gav min kone ret i, at vi skulle prøve at anskaffe en, for hvis de godt kunne lide den, så var det en god og sund aktivitet min børn kunne have ude, og så giver det faktisk en super god motion. Jeg har selv prøvet den, så jeg kan godt mærke hvor meget den giver i mine ben. Måske det var en idé i kunne bruge.

Hvis du vil vide meget mere omkring sikkerhed med havetrampoliner, så har forbrugerbladet Tænk, lavet en meget god guide med 5 punkter du skal være opmærksom på – Læs guiden