Hvis du har interesse i militær tøj og udstyr så skal du holde øje med, hvornår der bliver holdt udsalg hos hærens overskudslager. Det sket ikke fast en gang om år, men det sker ved lejlighed. Så hvis du mangler noget, så hold øje  med det, for du kan finde rigtig gode tilbud.

Hvis du ikke har hverken tid eller lyst til at holde med med disse auktioner, så findes der mange forskellige butikker der opkøber fra forsvaret i forskellige lande, og sælger det videre til private. Dette er en rigtig god måde at gøre dine indkøb, for dels har du mulighed for at købe dig de fede militær støvler, som du lige står og skal bruge mig vildmarksturen i næste måned. Du slipper derfor for, at gå og vente indtil der igen er åben os hærens overskudslager.


Der er rigtig mange jægere der gerne vil have fat i militærtøj, og det er jo egentlig åbenlys hvorfor. Det tøj der anvendes i forsvaret, er tøj der er lavet til at have på ude, og blive brugt. Der er derfor tale om tøj af en rigtig god kvalitet, og hvis man kigger på pris kontra kvalitet, så er det nogle rigtig gode produkter. Så hvis du også så jæger, så prøv at overvej over det også kunne være en god løsning for dig.

Jeg har en fortid i forsvaret, og derfor kan jeg godt lide at gå i militærtøj når jeg går på jagt. Jeg kan huske, at den gang jeg var færdig, og skulle til at hjem sendes, der fik vi fortalt om hærens overskudslager. Når man har været i militæret, der er der altid nogen der gerne vil købe noget af det tøj med hjem som man har brugt. Man har gået i rigtig mange kilometer i sine militær støvler, så derfor har man fået en eller anden form for underligt forhold til dem. Derfor ville jeg blandt andet gerne have købt dem med hjem, men det fik vi at vide ikke var muligt. Eftersom det ikke var første gang de havde fået det spørgsmål, så derfor fik vi fortalt om hærens overskudslager.

Det siger næsten sig selv, at med den størrelse forsvaret har, og så det faktum at de hele tiden skal være klar til at mobiliserer sig, så har de rigtig meget på lager der aldrig nogensinde bliver brugt. Hvis det enkelte værn, så overgår til en anden buksemodel eller noget andet, så skal de havde udskiftet hele lageret fordi alt skal være ens. Det betyder jo så, at mange af de ting der bliver solgt fra hærens overskudslager, det er helt nye ting der aldrig har været brugte. Det er dog ikke kun tøj der bliver solgt ud, det gør fx. køretøjer også. Militær køretøjet fra forsvaret, har typisk ikke kørt særlig mange kilometer, set i forhold til deres alder. De er typisk plejet rigtig godt, netop fordi køretøjerne altid skal være klar, så derfor er der mange ansat til at passe køretøjerne.

Så hvis du mangler enten militærtøj eller andet isenkram, så prøv at besøg hærens overskudslager