Ferie med lækker mad og hvidvin

Ferie er beliggende i det i den østlige del af Frankrig. Alsace har gennem tiderne været gennem om meget omskiftelig periode. Området i i perioder være tysk og som i dag fransk. Når man som turist opholder sig i Alsace så er man på ingen måde i tvivl om, at kulturen er blandet mellem tysk og fransk. Sproget i Alsace er fransk, og når man kigger på kortet over området, så vil man ret hurtig opdage, at langt de fleste byer om råder, har tyske navne.

Det er ikke kun byerne der har tyske navn, for i denne del af Frankrig finder du mange indbyggere der er tysktalende. de bliver færre men de er der endnu. Maden i området er også kraftig tyskinspireret, så det er muligt at få både Sauerkraut og bretzels. Der er dog hverken maden eller by navne at Alsace er mest kendt for. Første gang de fleste støder på Alsace navn, er på de klassiske grønne hvidvins flasker. Der fremstilles i Alsace nogle helt enestående vin, som mange andre lander gerne ville have.


Hvidvin Alsace

Der er i Alsace strenge regler omkring de vine der må sælges som Alsace hvidvin. Hvis du har interesse i vin, så har du med sikkerhed bemærket, at du aldrig har set hvidvin fra dette område som papvin, og årsagen til dette er den helt enkelte, at der er krav om, at Alsace hvidvin altid kommer du den type flasker du helt sikkert har set. Når der skal laves Alsace hvidvin, så må dette også kun gøres ud fra følgende 7 drue sorter:

  • Riesling
  • Gewurztraminer
  • Pinot Blanc
  • Pinot Gris
  • Sylvaner
  • Muscat
  • Pinot Noir

Smagen på de forskellige druer, er meget forskellige, så derfor er du nød til at smage dig igennem de forskellige, for at finde frem til dem der falder bedst i din smag. Når du opholder dig i Alsace, så skal du prøve at tage en tur af vinruten.

Vinruten

Vinruten er betegnelse på en opmærket rute gennem mange af de små hyggelige byer i Alsace. Du skal på ingen måde forveksle den med hovedvejen ned gennem Alsace. Ruten er kun cirka 170 kilometrer lang. Jeg vil dog anbefale at dele ruten op i to hvis man her interesse i vil og gamle flotte byer. Alsace er fyldt med bindingsværk huse, og huse malede i flotte farver. Så tag dig god tid til at opleve de små hyggelige byer du kommer igennem. Det er lidt optimistisk at smage vin fra alle de vinslotte du kommer forbi på vinruten, for der ligger MANGE. Vælg derfor nogen ud, og smag måske også kun vine med de druer du bedst kan lide. Specielt hvis du selv kører.

Hovedbyen i Alsace

Alsace er området der ligger mellem de to store byer – Strasbourg i Nord, og Mulhouse i Syd. Hovedbyen i selve Alsace er Colmar. På din vej gennem Alsace, så kommer du helt sikker også forbi Colmar. Jeg vil derfor anbefale dig, at gøre et stop i byen, for den er fyldt med hyggelige steder. Tag god tid til at gå gennem byen og nød det typisk meget behagelige klima.

Der er meget at fortælle om dette område. Jeg håber ovenstående har givet dig blod på tanden til at komme af sted. Husk og nød området, den gode vin og den fantatiske vin. Håber du får en god tur. Du kan læse meget mere om Alsace på denne guide fra Turistbureauet.